8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

Zvornik u 10 mikro gradova Evrope za investiranje

FDI magazine web portala FDI Intelligence uradio je studiju o informacijama o stranim investicijama i globalno o investicionim aktivnostima, a studiju je objavio londonski Financial Times. Prema rangiranju FDI, Republika Srpska je jedan od 10 malih regiona budućnosti 2018/2019 za strategiju stranih ulaganja. Grad Zvornik je u kategoriji mikro gradova Evrope po isplativosti na 4. mjestu.

„Drago nam je da se Zvornik našao na listi mikro gradova budućnosti. To je jedan od dokaza da smo proteklih godina uradili dosta na stvaranju povoljne poslovne klime i da u tom pravcu trebamo nastaviti. Trenutno smo u fazi pripreme različitih projektnih mogućnosti u Zvorniku i pokušaćemo da iskoristimo pozitivne reakcije iz profesionalnih krugova koji su nas u tome prepoznali,“ kaže Zoran Stevanović, gradonačelnik grada Zvornika.

Bez sumnje, ovo rangiranje će značajno uticati na promociju Republike Srpske kao poželjne destinacije za privlačenje stranih investitora. FDI Magazine ima 15.284 aktivnih korporativnih čitalaca i informiše donosioce odluka o najnovijim promjenama na globalnoj mapi investicija.

Pokrenut 2001. godine, fDi Magazine je osnovan sa primarnim ciljem da bude vodeća publikacija za poslovanje pod uslovima globalizacije.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se