8.1 C
Zvornik
25. април 2024.

Zvanični Madrid: Kosovo u EU samo kao region Srbije

BEOGRAD – Zvanični Madrid je čvrst u svojim principima i odlučno se protivi bilo kakvom vidu naznaka državnosti u pominjanju samoproglašenog Kosova na njegovom putu ka EU, potvrđeno je beogradskim „Večernjim novostima“ u Ministarstvu spoljnih poslova Španije.“Stav Španije o nepriznavanju jednostrano proglašene dekleracije o nezavisnosti Kosova je zasnovan na odbrani principa teritorijalnog integriteta država, poštovanju međunarodnog prava i vladavine prava“, rečeno je u Službi za odnose s javnošću španskog Ministarstva.

U sjedištu španske diplomatije potvrđeno je da Madrid nije uputio samo jednu pisanu primjedbu evropskom vrhu u susret prestojećoj novoj strategiji o proširenju EU, već više protestnih dokumenata u vezi sa samoproglašenim Kosovom.

„Novosti“ navode da se Priština sada nalazi u nezavidnoj situaciji kada je riječ o članstvu u EU, jer Madrid sigurno neće mijenjati svoju poziciju.

Neophodan konsenzus će svakako izostati ukoliko u Briselu, u bilo kom obliku na mala vrata pokušaju da proguraju nezavisnost samoproglašenog Kosova, navodi list.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se