14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Vučelić: Prekrajanje granica na Balkanu nije završeno

BANJALUKA – Glavni i odgovorni urednik „Večernjih novosti“ Milorad Vučelić smatra da prekrajanje granica na Balkanu nije završeno i da velike sile, naročito zapadne, planiraju da na tom području izazovu sukobe.

„Jedino što imaju problem – plaše se kako, s obzirom na to da se balkanski ratni sukobi nikada ne mogu lokalizovati. U pretprošlom veku, u balkanskom ratu pala je Turska, u Prvom svetskom ratu Austro-Ugarska. Rusija zbog drugih razloga. Zbog revolucije je i Njemačka doživela težak poraz. U Drugom svetskom ratu poražene su sile osovine. Raspala se Njemačka i podelila. Kada bi samo znali da mogu da lokalizuju taj sukob, da on bude samo tu među nama, sukob bi bio izazvan“, ocijenio je Vučelić.

On je za RTRS rekao da bi tim velikim zapadnim silama izašli u susret mnogi ovdašnji „slučajni političari“ od Kosova do onih makedonskih, hrvatskih i onih u oličenju Alije Izetbegovića.

„Velike zapadane sile gledaće da podgrevaju taj sukob. Da mogu da ga lokalizuju oni bi to uradili, ne bi oklijevali. Ovako se boje da ga ne bi mogli lokalizovati, jer je, ipak, Kina prisutna na ovom terenu, Rusija da ne govorim. Nisu samo interesi u pitanju. Mislim da će ovo i dalje biti vruć teren, prije svega zbog interesa velikih sila i njihovog podgurivanja nas u te sukobe“, naglasio je Vučelić, nekadašnji blizak saradnik Slobodana Miloševića.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se