18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Uskoro besplatna igraonica u Domu omladine

ZVORNIK – Uz podršku Međunarodne organizacije za migracije grupa mladih Zvorničana realizovaće projekat igraonice za djecu sa poteškoćama u razvoju. Igraonica će biti otvorena i uz podršku Doma omladine Zvornik gdje će biti i postavljena.

Kroz projekat “Podrška mladima u lokalnim zajednicama u BiH” Međunarodne organizacije za migracije IOM biće nabavljena kompletna oprema za dječiju igraonicu koja će biti postavljena u Domu omladine Zvornik, a igraonicu će moći besplatno da koriste djeca sa poteškoćama u razvoju kao i djeca iz marginalih grupa.

Milovan Jakovljević koordinator je grupe mladih koja realizuje ovaj projekat.

-Zadovoljan sam ovim projektom i učešćem u aktivnostima IOM-a. Ne samo ja i moji vršnjaci učesnoci u ovom projektu imali su priliku da kroz razne radionice i fokus grupe dođu do različitih saznanja, upoznaju nove ljude i zabave se, a evo mi smo učinili i nešto korisno za našu lokalnu zajedicu koja je to prepoznala i podržala nas, rekao je Milovan Jakovljević.

Ovaj projekat će dugoročno donijeti mnogo koristi kako korisnicima tako i volonterima koji tu budu radili. Ovo je primjer dobre prakse dobrih projekata i uvezane omladine i lokalne zajednice na više nivoa.

Projekat je podržan od strane Misije USAID-a, Vlade SAD-a, Vlade Britanije, Ambasade Republike Italije u BiH, Misije IOM-a BiH.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se