9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Podnesen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Zloupotreba položaja odgovornog lica“

ZVORNIK – Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Zloupotreba položaja odgovornog lica“, protiv lica D.J. iz Zvornika, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Naime, D.J. se sumnjiči da je u svojstvu osnivača i vlasnika jednog preduzeća iz Zvornika, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi za svoje preduzeće, podnio banci u Zvorniku na ovjeru nalog čiji je nalogodavac njegovo preduzeće, za navodni prenos sredstava u iznosu od 1.449,16 KM sa računa njegove firme na račun osiguravajućeg društva, u svrhu plaćanja premije osiguranja, mada je znao da na računu njegove firme nema dovoljno sredstava da bi se nalog izvršio. Nakon što je nalog ovjeren od banke, navedeni nalog je predočio osiguravajućem društvu na osnovu čega mu je izdata polisa osiguranja za teretno motorno vozilo vlasništvo firme čiji je vlasnik, koje je zatim priložio u postupku registracije vozila.

Na ovaj način, D.J. se sumnjiči je počinio krivično djelo „Zloupotreba položaja odgovornog lica“, kojom prilikom je oštetio osiguravajuće društvo za iznos od 1.449,16 KM, i preduzeću čiji je vlasnik, pribavio protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se