15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Održana prezentacija za ratare

ZVORNIK – Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti Grada Zvornika u saradnji sa „Sinđentom“ realizovalo je stručnu prezentaciju iz oblasti ratarske proizvodnje na temu „Savremena problematika i agrotehnika u proizvodnji kukuruza i ponuda Sinđentinih rješenja za iste“.

Predavači su bili Srđan Nastić i Nikola Jović iz kompanija „Sinđenta“ i „Agrounik“.

Nastić je istakao da je cilj prezentacije da se poljoprivrednicima skrene pažnja na probleme koje su predstavnici ovih kompanija uočili radeći na terenu, te da poljoprivredne proizvođače upute u najnovije tehnologije proizvodnje i da im ponude najkvalitetnije proizvode sa kojima mogu postići visoke rezultate.

– Ono što možemo reći jeste da je poljoprivredna proizvodnja postala vrlo skupa, velika su ulaganja i veliki su rizici, jer imamo klimatske promjene, nesigurno tržište. U današnje vrijeme poljoprivredni proizvođač mora biti edukovan, mora da prati savremene trendove, da primjenjuje najsavremeniju agrotehniku, najnovije tehnologije proizvodnje da bi mogao da zadrži visok prinos, profitabilnost i da ne radi uzalud – rekao je Nastić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se