18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Nacionalna geografija optužila Srbe za genocid

U dokumentarnoj emisji „Priča o nama“ koju na kanalu Nacionalna geografija vodi poznati holivudski glumac Morgan Frimen (80) iznijete su tvrdnje da je srpski narod kriv za rat na prostorima bivše Јugoslavije, kao i za genocid i etničko čišnjenje u Srebrenici.

U dokumentarnoj emisiji „Priča o nama“, koju na kanalu „Nacionalna geografija“ vodi poznati holivudski glumac Morgan Frimen iznesene su tvrdnje da je srpski narod kriv za rat na prostorima bivše Јugoslavije, kao i za genocid i etničko čišćenje u Srebrenici.

U epizodi, koja je prikazana u nedjelju, prikazuje se Frimen u Sarajevu i Srebrenici, gdje se susreo sa bošnjačkim novinarom Senadom Hadžifejzovićem i njegovim sinom Feđom, koji su mu rekli da je blizu granica sa Srbijom i da su Srbi došli i htjeli da ubiju sve, da tu teritoriju odvoje od BiH i pripoje Srbiji.

Priča koja je trebalo da bude dokumentarna „filovana“ je snimcima i informacijama o tome kako su Srbi odgovorni za rat na ovim prostorima.

Frimen je kasnije dao intervju novinaru Senadu Hadžifejzoviću u kojem je izjavio da mu je izuzetno drago što je u BiH, a kada je nabrajao republike nastale raspadom Јugoslavije pomenuo je i Kosovo kao nezavisnu državu, navodi „Kurir“.

Iako je emisija snimljena kao dokumentarna, nikome iz novinarske ekipe nije palo na pamet da čuje i drugu stranu i istraži sve činjenice. Koliko su daleko išli u svojoj manipulaciji govori i činjenica da se u jednom od kadrova, koji treba da dočara početak raspada Јugoslavije 1992. godine, vide i snimci nastali na protestima opozicije u Beogradu 5. oktobra 2000. godine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se