18.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Gradonačelnik upriličio prijem za Vanju Grbića

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović upriličio je danas prijem za Vanju Grbića, jednog od najboljih srpskih odbojkaša svih vremena.

Gradonačelnik je istakao veliko zadovoljstvo povodom Grbićeve posjete u okviru koje se on danas družio sa zvorničkim odbojkašima iz kluba „Libertas“.

– Čast nam je što je jedan ovakav čovjek i sportista danas sa nama i što radi na promociji odbojke na prostoru cijele regije. Dobro je i što sarađuje sa našim odbojkašima, dobro je što se radi o nekome čiji je poen proglašen za najbolji ikada napravljen na ovim prostorima koji je donio olimpijsko zlato reprezentaciji Srbije. Naročito je važno da takvi ljudi ostanu u sportu i u nauci o sportu kojim su se bavili, da povuku djecu sa ulice i iz kafića, usmjere ih da se bave sportom i tako pravilno rastu i razvijaju se i Grad Zvornik će uvijek biti na strani takvih i biće njihova podrška – rekao je Stevanović.

Grbić je istakao da je sa trenerom u Odbojkaškom klubu „Libertas“ Milenkom Ivanovićem stupio u kontakt prošle godine kada su tri odbojkašice ovog kluba bilo u njegovom kampu na Zlatiboru. Poslije toga dogovoreno je da Grbić održi pokazni trening u Zvorniku sa prikazom onogo što će raditi u kampu ove godine.

– Danas ćemo sa djecom u Zvorniku raditi inicijaciju sa balonima da vidimo kako su oni razumjeli odbojku, kako se odnose prema lopti i kako lakše da shvate kako da se igraju na terenu i pri tome eliminišu strah – rekao je Grbić.

On je kao veliki problem istakao da dosta djece imaju problem sa kičmom ili ravnim tabanima, kao i da je broj oboljele djece od dijabetesa drastično uvećan.

– Ja sam uz ljude koji su visokokvalifikovani krenuo sa projektom kampa na Zlatiboru gdje djeca imaju priliku da se upoznaju sa mojim posmatranjem odbojke, ali i gdje možemo da ih izmjerimo ortopedski, da vidimo probleme i da stručnjaci u kampu rade sa njima, ali i da preporučimo njihovim roditeljima i trenerima šta da rade sa njima, tako da ovo nije klasičan sportski, nego više dijagnostičko-razvojni kamp – istakao je Grbić koji je dodao da su kroz kamp prošle godine prošla djeca iz 19 zemalja, a da ove godine očekuje i više.

Na pitanje da li je sa gradonačelnikom Stevanovićem dogovorena određena saradnja Grbić je odgovorio da „postoje neke stvari koje još neće otkrivati, ali da će se za njih saznati jako brzo“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se