23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Bh. državljani u milionskom švercu droge

KOPAR – Slovenačka i italijanska policija zajedničkim snagama uhapsile su 18 osoba, uključujući i šest bh. državljana, osumnjičenih da su krijumčarili drogu takozvanom balkanskom rutom.Pali su u Kopru, u akciji kodnog naziva „Zaghi“, u sklopu koje je razbijena međunarodna kriminalna grupa, a koja je preko BiH, Hrvatske i Slovenije švercovala velike količine narkotika u Italiju, gdje su ih preprodavali.

O kakvom je „biznisu“ riječ, svjedoči podatak da je istragom utvrđeno da su švercom droge „zaradili“ oko milion evra, odnosno oko dva miliona KM.

„Riječ je o dobro organizovanoj međunarodnoj kriminalnoj grupi čiji su članovi preprodavali kokain, metamfetamin, heroin, hašiš i kanabis“, kazali su iz Uprave policije Kopra, čiji su pripadnici, na zahtjev italijanskih bezbjednosnih službi, učestvovali u višemjesečnoj istrazi.

U toj akciji su učestvovali i istražioci iz BiH, ali nije saopšteno o kojoj policijskoj agenciji je riječ, niti su isplivala imena uhapšenih. Među uhapšenima su i dvojica državljana Hrvatske.

Palo je, dakle, 18 lica, ali se sumnja da kriminalna grupa ima tridesetak članova, tako da se za ostatkom traga.

Zaplijenjena je velika količina droge, uključujući 1,5 kilograma kokaina, dva kilograma metamfetamina, pet kilograma hašiša. Osim toga, oduzete je i 12 dugih cijevi, kao i četiri automobila i 13.250 evra u kešu, pišu Nezavisne novine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se