18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Vujović: Rukomet vode debili, napravili su cirkus od sporta

Selektor rukometne reprezentacije Slovenije Veselin Vujović nije mogao skrivati razočaranje nakon večerašnjeg šokantnog remija s Njemačkom 25:25.

Slovenija je postigla u zadnjoj sekundi gol za 25:24 nakon čega su sudije pregledavale snimku i nakon više od pet minuta isključili slovenačkog igrača i dosudili sedmerac iz kojeg su Nijemci došli do boda.

Blagotinšek je dobio crveni karton, jer je nakon gola Јanca stao pred njemačke igrače na centru i nije im dao da izvedu loptu.

– To je jedno rukometno pravilo za koje ne zna niko osim sudija i delegata. Ono kaže da, ako nisi udaljen tri metra od izvođača u zadnjim sekundama onda, budući da nema vremena da te isključe, dosude sedmerac. Prvi put u istoriji primijenilo se to pravilo, naravno, protiv Slovenije. Sudije su doveli utakmicu u egal tako što su izmislili sedmerac na Genšejmeru, koji niko nije vidio pa su isključili Kavtičnika i Šerbeca na klupi i dvije minute smo igrali s četiri igrača. Primili smo te golove i Nijemci su došli u egal u meču u kojem nisu imali nikakve šanse. Za mene je moja ekipa pobjednik – rekao je Vujović.

Nakon što je Nijemcima dosuđen sedmerac nakon isteka vremena, Vujović je sam stao na gol kao da će on braniti.

– Htio sam napraviti sprdnju. Oni su već ionako napravili cirkus od rukometa pa zašto se ja ne bih priključio? Napravili su sport smiješnim jer ga vode debili. Međutim, moji igrači i ljudi na klupi su disciplinovani, a ja sam takav kakav jesam pa su me zamolili da ispoštujem sudijsku odluku – dodao je Vujović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se