10.4 C
Zvornik
19. март 2024.

Vučić: Ubistvo Ivanovića teroristički čin, pronaći ćemo ubicu ili ubice

BEOGRAD – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas je za državu akt ubistva Olivera Ivanovića teroristički čin.

„Ovaj akt je za državu Srbiju terostički i tako ćemo se prema njemu odnositi“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare poslije sjednice Savet za nacionalnu bezbednost.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema ovlašćenja da govori o saznanjima, kojima raspolažu službe u vezi ubistva Olivera Ivanovića, ali, kako je rekao, da „ima mnogo interesantnih detalja, koji ukazuju na moguće počinioce“.

Vučić je rekao da je upućeno pismo Euleksu i Umniku sa zahtjevom da državni organi Srbije učestvuju u sperovođenju istrage na KiM o ubistvu Olivera Ivanovića.

„Uvereni smo da bi učešće državnih organa Srbije značilo otkrivanje istine o ubistvu Olivera Ivanovića“, rekao je Vučić nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

On je rekao da je zahtjev za učešće u istrazi dogovoren na sjednici Saveta za nacionalnu bezbednost, prenosi Tanjug.

Dodaje da će Srbija preduzeti sve mkere koje su neophodne da se pronađe ubica ili ubice, i da je to jutros obećao i supruzi Olivera Ivanovića.

On je naglasio da nema ovlašćenja da govori o saznanjima kojima raspolažu službe, ali kako je rekao „ima mnogo interesantnih detalja, koji ukazuju na moguće počinioce“.

Zločin se, kako je rekao, nije dogodio na teritoriji koju efektivno kontroliše država Srbija, te se mora čekati reakcija drugih organa, ali očekujemo da oni to urade profesionalno i to je tražio i od Federike Mogerini i predstavnika Međunarodne zajednice da brzo reaguju.

„Ubijen je čovek koji je roditelj, suprug i koji nikada nije pozivao sukob Srba i Albanaca. Bez obzira na političke razlike lično upućujem saučešće porodici Ivanovića i svim Srbima. To je napad na porodicu Ivanović, Sever Kosova i Srbe u celini“, naglasio je on.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se