5.9 C
Zvornik
19. март 2024.

U petak pad temperature, za vikend snijeg

BANJALUKA – U Republici Srpskoj poslije sunčanog vremena sa temperaturom iznad prosjeka za ovo doba godine u petak dolazi do zahlađenja koje će donijeti kišu i snijeg u većini krajeva, rečeno je Srni u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Sutra će tokom dana i popodne i dalje biti natprosječno toplo u većini krajeva, samo će na jugozapadu i jugu biti uslova za slabu kišu, dok će u petak uticaj hladnog fronta donijeti padavine i pad temperature.

Dežurni meteorolog Draško Rudan rekao je da će u petak, 2. februara, jutro biti oblačno sa kišom u Hercegovini i Krajini, a na istoku i sjeveroistoku suvo uz promjenljivu oblačnost.

Prema njegovim riječima, padavine će jačati tokom dana i zahvatiti većinu krajeva. U Hercegovini se očekuju mjestimično obilnije padavine, a jedino će u Semberiji ostati uglavnom suvo vrijeme.

„U noći, sa petka na subotu doći će do zahlađenja sa kišom, koja će preći u susnježicu i snijeg, prvo na sjeverozapadu Krajine i u višim planinama“, rekao je Rudan.

On je najavio da će u subotu, 3. februara, jutro biti oblačno sa kišom, a na sjeverozapadu Krajine sa snijegom.

„Tokom dana očekuje se dalji pad temperature vazduha, pa kiša prelazi u snijeg i na sjeveru, a popodne i do večeri snježne padavine će zahvatiti većinu krajeva. Na krajnjem juga Hercegovine će biti kišovito“, dodao je Rudan.

Prema njegovim riječima, u noći sa subote na nedjelju, 4. februara padavine će prestati na zapadu i sjeveru Srpske, a nedjeljno jutro biće malo do umjereno oblačno i hladno, sa mjestimičnim snijegom u istočnim i jugoistočnim krajevima.

Tokom dana novo naoblačenje sa jugoistoka proširiće se na ostale krajeve i donijeti slab i umjeren snijeg.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus pet do minus dva stepena Celzijusova, na jugu Hercegovine oko pet stepeni, a u višim predjelima do minus osam stepeni Celzijusovih.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se