20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Red za kupovinu S-400

Moskva – Za nabavku ruskih protivvazdušnih raketnih sistema „S-400“ zainteresovani su Sirija, Irak, Sudan i Egipat, otkriva šef Komiteta za odbranu i bezbjednost Savjeta Ruske Federacije Viktor Bondarev.Riječ je o zemljama koje osjećaju prijetnju za svoju bezbjednost od terorista i zemalja članica NATO-a, navodi on.

Mnoge zemlje Bliskog Istoka i Sjeverne Afrike nastojaće da nabave ove supermoderne sisteme.

Bondarev smatra da će potražnja za ovim jedinstvenim protivvazdušnim raketnim sistemima odbrane u budućnosti samo rasti.

Međutim, ovo oružje ne treba prodavati svima koji to žele, napominje on, a prenosi „Ruska riječ“.

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu već je otkrio da se o kupovini sistema „S-400“ pregovara sa zemljama Bliskog istoka i Jugoistočne Azije.

Potražnja za ruskim protivvazdušnim raketnim sistemima odbrane „S-400 Trijumf“ je toliko velika da su predstavnici proizvođača počeli da izjavljuju da mogućnosti proizvodnje nisu neograničene, pisao je svojevremeno i njemački list „Zidojče cajtung“.

List podsjeća da je Rusija prodala Kini „S-400“, a prethodno sa Indijom postigla dogovor o isporukama ovog sistema, da bi nakon toga sklopila posao sa Turskom i Saudijskom Arabijom.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se