4.3 C
Zvornik
18. април 2024.

Prvi „Pasoš Republike Srpske“ u Zvorniku dodijeljen gradonačelniku Stevanoviću

ZVORNIK – Prvi „Pasoš Republike Srpske“ u Zvorniku dodijeljen je danas gradonačelniku Zoranu Stevanoviću. Mladi Socijaldemokrati Zvornika obilježili su Dan Republike Srpske pokretanjem informativne kampanje o znamenitoostima i ljepotama Srpske.

„Republika Srpska da bi opstala mora prije svega naučiti sve nas da poštujemo sopstvene resurse, da kupujemo domaće proizvode, da afirmišemo u turističke potencijale sve ono što Republika Srpska ima. Mi ne osporavamo nikome da putuje širom svijeta, ali isto tako trebalo bi da upoznamo naše okruženje, da obiđemo Tjentište, Doboj, Trebinje, Tvrđavu u Zvorniku, jezero. Poenta i jeste da što više hodamo našom zemljom, da nju afirmišemo, da što više trošimo ono što se ovdje proizvodi. Na taj način će sve više naših mladih ljudi dobijati posao, a Republika Srpska će dobiti ozbiljne ekonomske pokazatelje, značajno ozbiljnije nego što su danas. Hvala ovim mladim ljudima na divnoj ideji, čuvaću ovaj pasoš i pokušaću da već ovog proljeća obiđem barem polovinu navedenih destinacija“, istakao je Zoran Stevanović, gradonačelnik grada Zvornika preuzimajući pasoš.

U utorak, 9. januara 2018. godine u svim gradovima i opštinama Republike Srpske Mladi socijaldemokrati obilježavajući Dan Republike Srpske organizovali su promotivnu kampanju „Pasoš Republike Srpske“.

„Mladi socijaldemokrati podijeliće danas povodom Dana Republike Srpske pet hiljada pasoša Republike Srpske. Ovi pasoši su promotivna brošura Srpske u kojoj se nalaze opšti podaci o Republici Srpskoj o 12 turističkih destinacija u Srpskoj i podaci koje će upisivati vlasnici pasoša. Cilj nam je da pomoću pasoša na najbolji mogući način ispromovišemo turističke potencijale Republike Srpske i tako pomognemo domaćoj privredi. U narednom periodu MSD će pronaći način da ponudi onlajn naručivanje pasoša za sve zainteresovane građane,“ kaže Sandra Erkić, potpredsjednik Mladih socijaldemokrata Republike Srpske.

Prema riječima potpredsednice MSD Srpska je sinonim slobode srpskog naroda.

„To je razlog zašto danas slavimo i zašto ćemo slaviti svakog 9. januara jače i snažnije, srećan Dan Republike svim građanima. Mi svake godine na ovaj dan obiđemo najstarije sugrađane smještene u Domu za stara lica u Kiseljaku, odnesemo tortu i slatkiše, družimo se sa njima“, poručila je Sandra Erkić.

U svim gradovima postavljeni su promotivni štandovi na kojima su građani imali priliku da pogledaju i preuzmu Pasoš Republike Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se