18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Podnesen izvještaj za počinjeno krivično djelo „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“

ZVORNIK – Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, podnijeli su Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“ protiv lica V.L. (1974) iz Zvornika.

Naime, V.L. je u toku 2017. godine, u namjeri da pribavi imovinsku korist, kao vlasnik i odgovorno lice u jednom privatnom preduzeću u Zvorniku, sačinio i ovjerio službenim pečatom preduzeća, 13 fiktivnih naloga o izvršenom plaćanju sa računa tog preduzeća u korist Budžeta Republike Srpske, naknada koje se plaćaju u postupku registracije vozila, za tri vozila koja su vlasništvo preduzeća čiji je vlasnik. Pored toga, isto lice je sačinilo fiktivne naloge o prenosu sredstava u korist preduzeća koja se bave uslugama tehničkog pregleda vozila, koja su izvršila tehnički pregled tri vozila koja su vlasništvo preduzeća čiji je vlasnik V.L. i te naloge je ovjerio lažnim pečatom banke iz Zvornika, iako nalozi nisu dostavljeni banci na plaćanje, niti je prenos novca izvršen, nakon čega je navedene naloge priložio u postupku registracije vozila, saopšteno je iz Policijske uprave Zvornik.

Na ovaj način, osumnjičeno lice V.L. je počinilo krivično djelo „Falsifikovanje ili uništavanje službene isprave“, kojom prilikom je oštetio Budžet Republike Srpske za iznos od 1.880,00 KM i tom preduzeću čiji je vlasnik i odgovorno lice, pribavio protivpravnu imovinsku korist u istom iznosu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se