8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

PEU „Korak“ spašava objekat škole od propadanja

ZVORNIK – Planinarsko ekološko udruženje /PEU/ „Korak“ Zvornik planira u ovoj godini da preduzme nekoliko radnih akcija radi zaustavljanja propadanje starog objeka područne škole u zvorničkom naselju Liješanj, rekao je danas potpredsjednik ovog udruženja Zoran Smiljanić.

Smiljanić je na konferenciji za novinare pojasnio da će ovo udruženje uz pomoć Gradske uprave izvesti najpotrebnije radove kojima će da uredi, zaustavi propadanje ovog objekta i pretvori ga u planinarski dom, kako bi ga mogla da koriste i druga udruženja koja su ljubitelji prirode.

Ističući da „Korak“ ima dosta planova, Smiljanić je rekao da je jedan od ciljeva da se planina Udrč, koja je veoma zahtjevna, markira, te da organizuju veliku akciju na planini Grkinja.

„Cilj nam je da zaštitimo i očistimo od smeća, između ostalih, i česmu pitke vode pored magistralnog puta Milići-Zvornik u mjestu Kušlat, jer se tu zaustavlja veliki broj vozača i drugih putnika, koji koristeći ovu česmu, nažalost, ostavljaju iza sebe smeće“, rekao je Smiljanić.

On je podsjetio da je PEU „Korak“ u prošloj godini imalo oko trideset vrlo uspješnih akcija, od kojih je šest bilo međunarodnog karaktera i to u Rumuniji, Norveškoj, Bugarskoj, Hrvatskoj, Makedoniji i Srbiji.

Član PEU „Korak“ Tamara Lazić najavila je da će 4. februara „Korak“ organizovati akciju pohoda na Pjenovac kod Han Pijeska, podsjećajući da je to već tradicionalna akcija koja okušplja oko hiljadu planinara iz Republike Srpske, Federacije BiH i Srbije.

Ona je dodala da je staza za Penovac dugačka oko 15 kilometara, da je srednje zahtjevna i da je pogodna za sve uzraste.

PEU „Korak“ je osnovano 2015. godine i ima oko 65 članova.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se