5.9 C
Zvornik
19. март 2024.

Novi detalji istrage: Informacije stigle preko „sigurnih kanala“

Kosovska policija je u vezi sa slučajem ubistva Olivera Ivanovića ispitala više svedoka. Informacije su dostavljene i putem „sigurnih kanala komunikacije“ (telefona, imejl adrese i društvenih mreža) koje je Kosovska policija prethodno objavila za ovaj slučaj.

Policija je došla do informacija na „lokalnom i međunarodnom nivou o vlasniku“ vozila za koje se veruje da je povezano sa ubistvom. Korišćeno je oružje kalibra 9h19 milimetara sa, veruje se, prigušivačem. Čeka se konačni izveštaj obdukcije — najnoviji su detalji istrage Ivanovićevog ubistva, upravo je saopštila Kosovska policija, javlja Sputnik.

Navode i da su preuzeli snimke nadzornih kamera, kao i „druge materijalne dokaze“.

„Istražni tim sastavljen od specijalnih službenika za ovaj slučaj, uključujući i službenike za istragu teških krivičnih dela, ekipe glavne forenzike, IT forenzike, obaveštajne službenike, Direkcije za međunarodnu saradnju — maksimalno je angažovan u obradi svih podataka u vezi sa ovim slučajem“, dodaje se u saopštenju Kosovske policije.

Paralelno sa istragom preduzete su mere, navode dalje, kako bi se povećala bezbednost — odnosno povećano je prisustvo policije na „nekoliko lokacija koje su identifikovane kao osetljive kako bi se sprečio bilo kakav incident“:

„Kosovska policija dalje zahteva saradnju svih građana i zahvaljuje svima na informacijama koje su dosad dostavljene putem objavljenih kanala komunikacije“.

Podsetimo, Kosovska policija je juče ponudila nagradu od 10.000 evra za informacije koje mogu da doprinesu rasvetljavanju ubistva Ivanovića, dostavljajući medijima i brojeve telefona, imejl adrese za besplatne pozive, istovremeno garantujući anonimnost licima koja informacije i dostave.

Oliver Ivanović ubijen je juče ujutru ispred prostorija svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici. Reakcije na ubistvo su brojne. Detaljnije čitajte na našoj tematskoj stranici „Ubistvo Olivera Ivanovića“.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se