12 C
Zvornik
19. април 2024.

Najcrnje slutnje se obistinile, šok i nevjerica u Mitrovici

Advokat ubijenog lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića Nebojša Vlajić za Sputnjik je izjavio da je trenutno nemoguće govoriti o tome ko je odgovoran za napad, kao i da je rano komentarisati kakve će naredne korake on lični i porodica preminulog preduzeti povodom tragičnog događaja.

Upitan da li je Ivanović dobijao pretnje na osnovu kojih je taj napad mogao da se nasluti, Vlajić je rekao da mu to nije poznato.

„Naše najcrnje slutnje su se nažalost obistinile, lekari su u 9 sati i 30 minuta objavili da je Ivanović preminuo, to je bila bitka koju očigledno nije mogao da dobije“, rekao je Vlajić.

Kako je precizirao, u gornjem delu tela Ivanović je zadobio više prostrelnih rana od vatrenog oružja kojima je podlegao, a napad na njega desio se jutros oko 8 sati i 15 minuta ispred kuće u kojoj se nalazi njegova kancelarija u Kosovskoj Mitrovici.

Ubistvo Olivera Ivanovića postala je udrana vijest i na svjetskim medijima.

Ovo je nedopustivo!

Gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić je povodom atentata na lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića sazvao hitan sastanak sa predstavnicima bezbednosnih službi, rekao je za Sputnjik savetnik gradonačelnika Igor Simić.

Sastanak je sazvan kako bi ga Kosovska policija, ali i predstavnici Euleksa i Kfora informisali o bezbednosnoj situaciji u tom gradu, ali i o tome kako teče istraga, izjavio je Simić.

Kako je rekao, gradonačelnik je sastanak inicirao kako bi dodatno motivisao bezbednosne službe da se što više aktiviraju u istražnom procesu jer je, prema njegovim rečima, sve ovo što se dogodilo jutros u Kosovskoj Mitrovici „nedopustivo“.

Simić je dodao i da će nakon sastanaka biti organizovana konferencija za novinare na kojoj će biti saopšten zvanični stav gradonačelnika Gorana Rakića.

On je takođe rekao da nema nikakvih informacija o tome ko bi mogao da bude odgovoran za napad na Ivanovića.

Šok i neverica u Mitrovici

Ispred prostorija Ivanovićeve stranke razvučena je žuta traka. Prisutni su pripadnici kosovske policije i karabinjeri, i velik broj novinara. U bolnici su rodbina, prijatelji i stranačke kolege. Među građanima vladaju šok i neverica, prenosi Kossev.

Direktor bolnice: Nije bilo pomoći

Direktor bolnice u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović rekao je da Oliveru Ivanoviću nije bilo pomoć i da je u 91.15 je konstatovana smrt.

„Telo je stiglo bez znakova života“, rekao je Milan Ivanović.  On je dodao da su na telu bile povrede grudnog koša, rane nanete vatrenim oružjem.

Ivanović upucan s leđa

Na Ivanovića su napadači pucali sa ulice, a zatim pobegli automobilom marke „opel astra“, koji su kasnije zapalili, prenosi „Blic“.

U trenutku kada je upucan, Ivanović je, prema ovim navodima, bio na stepeništu, a upucan je u leđa.

 

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se