8.4 C
Zvornik
16. април 2024.

Mladić iz BiH na Forbesovoj listi mladih lidera „30 ispod 30“

SARAJEVO – Osnivač i direktor Muzeja ratnog djetinjstva Jasminko Halilović uvršten je na Forbesovu listu mladih lidera „30 ispod 30“.

„Dao sam doslovno sve što sam mogao da Muzej ratnog djetinjstva bude vrhunski proizvod i zadovoljstvo je da je moj rad prepoznat čak i na ovom nivou. Posebna mi je čast što sam prvi Bosanac na Forbesovoj listi. Uvijek sam se pitao da li je uopće moguće biti globalno konkurentan u bilo čemu iz male zemlje u razvoju, a ovo Forbesovo priznanje mi vraća nadu da jeste“, napisao je Jasminko na svom Facebook profilu.

Istakao je kako ovo priznanje želi podijeliti sa svojim timom u Muzeju ratnog djetinjstva.

„Hvala vam za predan rad, podršku i prijateljstvo. Također želim zahvaliti najbližim ljudima oko sebe za ljubav i podršku koju su mi davali godinama. Hvala za sve“, napisao je Halilović.

Forbes daje priznanje najuspješnijim mladim poduzetnicima i liderima. Priznanje se daje u 10 kategorija, a Halilović je odabran u kategoriji „Pravo i politika“. Ranijih godina iz našeg regiona ovo priznanje su dobili srpski teniser Novak Đoković, i hrvatski poduzetnik Mate Rimac.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se