14.3 C
Zvornik
28. март 2024.

Mektić: Djeca iz Srpske idu na vojnu obuku u Rusiju!

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Dragan Mektić tvrdi da opšta bezbjednosno-politička situacija u BiH nije dobra i da se građani radi toga moraju plašiti.

Govoreći o organizaciji “Srbska čast”, Mektić je ponovio da se u Srpskoj želi napraviti određena formacija od lica koja su iz kriminalnog podzemlja.

– Sada se čini da je ovo paravojna formacija. U priču u vezi sa “Srbskom časti” umiješao se i predsjednik Udruženja “Veterani Republike Srpske” Duško Vukotić, a o čemu je riječ vidljivo je i iz snimaka sa interneta o djeci iz Srpske koja idu na vojnu obuku u centre u Rusiji – tvrdi Mektić.

On je za RTRS rekao da ne zna o čijoj je djeci riječ, ali da zna da su iz Republike Srpske, te da “sigurno nisu djeca ministara, već siromaha”.

Mektić smatra da su za to najodgovorniji politički lideri u BiH koji šalju, kako kaže, nacionalističke poruke, što je loše za sve narode

– Ovdje nema sigurne egzistencije, niti stranih ulaganja, što je uslov za bolji život. Nažalost, mladi ljudi nas napuštaju, a to je posljedica loše političko-bezbjednosne situacije – mišljenja je Mektić.

Mektić je potvrdio da “u FBiH ima radikalizma, ekstremizma i huškača”.

– Nažalost, sve to je prisutno. Na sve ovo pravosuđe, koje je korumpirano, neće da reguje i to je pogubno za sve nas. Pet političara ovdje narode drže kao taoce – mišljenja je Mektić.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se