15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Košarac: Nesposobni Govedarica i trabanti iz SzP-a ne mogu pobijediti Dodika i SNSD

ISTOČNO SARAJEVO – Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac izjavio je da je svima u BiH i izvan ove zemlje jasno da nesposobni Vukota Govedarica, lider SDS-a i ostali trabanti iz Saveza za promjene (SzP) ne mogu pobijediti Milorada Dodika i SNSD na predstojećim izborima.

Košarac je komentarišući Govedaričinu izjavu o tobožnjim SNSD-ovim spiskovima nepodobnih Srba u federalnim medijima rekao da se tako pokušava prizvati međunarodna intervencija protiv ključnih institucija Republike Srpske.

„Sarajevske medije, kao i pojedine medije iz Republike Srpske, Govedarica, Mirko Šarović i drugi šefovi takozvanog Saveza za promjene danima zasipaju neistinama o nekakvim spiskovima nepodobnih Srba koje pravi vlast u Republici Srpskoj, kao i o paravojnim formacijama koje u Republiku Srpsku navodno uvoze Rusi. Potom se takve dezinformacije putem lobističkih kanala SDA i tajne muslimanske policije objavljuju u britanskim i američkim medijima s ciljem da se prizovu sankcije i drugi vidovi strane intervencije prema nosiocima najvažnijih funkcija i ključnim institucijama Republike Srpske“, upozorio je Košarac.

On je naglasio da je riječ o provođenju plana dijela međunarodne zajednice o nasilnom rušenju aktuelne vlasti u Republici Srpskoj i dovođenju „poslušnih i podobnih Srba koji bi nakon oktobarskih opštih izbora podržali proces potpune unitarizacije BiH“.

„Zbog toga se Govedarica i slični politički očajnici koriste kao oruđe u rukama onih koji žele da destabilizuju Republiku Srpsku, koja jedina u BiH ima institucije koje normalno Funkcionišu i ispunjavaju obaveze prema građanima“, upozorio je Košarac.

On je dodao da su „čelnici SDS-a pristali da budu dio specijalnog rata protiv institucija Republike Srpske jer nemaju ništa što bi mogli da ponude građanima uoči predstojećih izbora“.

„Šta je to dobro što su Govedarica i njemu slični napravili u zajedničkim institucijama u Sarajevu u kojima su vladali prethodne tri godine? Šta su to korisno uradili za građane u opštinama u Republici Srpskoj u kojima su na vlasti? Šta su uradili u gradu Istočnom Sarajevu, gdje vladaju više od dvije decenije? Arapi, koji masovno kupuju državno zemljište, jedini su investitori koje su ovdje doveli“, poručio je Košarac.

On je upitao Govedaricu zašto sarajevskim medijima nije ispričao ništa o kampanji zastrašivanja koja se u Istočnom Sarajevu u posljednjih pet mjeseci vodi protiv funkcionera SNSD-a i DNS-a, kao i protiv uglednih građana koji podržavaju te dvije partije i vlast u Republici Srpskoj.

„Zašto je Govedarica prećutao slučajeve paljenja automobila, napada na imovinu i upućivanja prijetećih poruka zvaničnicima SNSD-a i DNS-a u Istočnom Sarajevu? Zašto nije pomenuo nerasvijetljena politička ubistva u ovom gradu? Zar misli da smo zaboravili strahovladu SDS-a i njihove veze s kriminalcima“, upitao je Košarac, upozorivši da „u vrhu SDS-a i danas sjede neki funkcioneri iz tog vremena“.

Košarac je poručio da će SNSD i nakon oktobarskih izbora nastaviti da gradi Srpsku i čuva njene institucije.

„Umjesto napada na Srpsku i njene institucije, Govedarici bi bilo bolje da potraži neki pristojan posao. Sumnjam da će mu centrala SDA, OBA ili određene ambasade kojima sada služi otvoriti vrata i ponuditi novi angažman“, rekao je Košarac.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se