23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Grad Zvornik obilježio Dan Republike Srpske

ZVORNIK – Grad Zvornik danas je obilježio 9. januar, Dan Republike Srpske. Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i njegov zamjenik Bojan Ivanović položili su vijence i cvijeće na centralni gradski spomenik i zajedno se prisjetili svih onih, koji su svoje živote dali za stvaranje Republike Srpske.

„Očuvanje Republike Srpske i naša budućnost na ovim prostorima su ključ našeg svakodnevnog djelovanja. Mi na lokalnom nivou doprinosimo da građani u svakom dijelu Republike žive što je bolje moguće, da nam preduzeća rade što bolje, da proizvodimo i izvozimo što više. To je naš zadatak. Važno je da se zajednički borimo za bolji život naših potomaka, da i oni s ponosom ubuduće slave rođendan Republike Srpske“, poručio je gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović.

Povodom obilježavanja Dana Republike Srpske, gradonačelnik Zvornika organizovao je svečani prijem za predstavnike društvenog života grada.

„Danas Zvornik ima 9800 zaposlenih, od toga je u privredi 5200, u malim i srednjim preduzećima 1300, dok je ostatak zaposlenih u javnim institucijama i organizacijama. Ukupan proizvod zvorničke privrede godišnje se kreće između 560-600 miliona KM, a najbolji odnos u procentima uvoza i izvoza sa suficitom od 120 miliona u Republici Srpskoj pripada Zvorniku. To je jedini način kako mi sa lokalnog nivoa možemo doprinijeti boljitku Republike u cjelini“, istakao je gradonačelnik Stevanović.

Više od 150 zvanica, predstavnika zvorničke privrede, javnog i političkog života prisustvovalo je prijemu povodom obilježavanja Dana Republike Srpske u Zvorniku 2018. godine.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se