20.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Govedarica: Ivanić kandidat PDP-a, drugog će predložiti SDS

BANJALUKA – Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica izjavio je danas Srni da će kandidat Saveza za promjene (SzP) na predstojećim opštim izborima za jednu od pojedinačnih funkcija biti Mladen Ivanić iz PDP-a, dok će drugog kandidata predložiti SDS.

„O tome da li će Ivanić biti kandidovan za predsjednika Republike Srpske ili za srpskog člana Predsjedništva BiH raspravljaće stranački organi, dok će Glavni odbor SDS-a u narednom periodu dati svog kandidata za jednu od tih funkcija“, pojasnio je Govedarica.

On je potvrdio da je danas u Doboju održan sastanak predstavnika stranaka koje čine SzP na kojem su razmatrane teme u vezi sa izborima i da je atmosfera na ovom, kao i na ranijim sastancima ove političke grupacije, bila veoma dobra i pozitivna, što je poseban kvalitet „za razliku od političkih partija iz vlasti koje očigledno ne mogu da se dogovore o mnogim pitanjima“.

„Razmatrali smo kandidate koji mogu da nose program i politike SzP-a, a koji mogu biti apsolutna garancija da će te politike i sprovesti. Zajednički nam je cilj pobjeda za predsjednika Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH, kao i promjene koje su potrebne narodu“, istakao je Govedarica.

On je naveo da je među politikama i programima SzP-a prioritet „vraćanje Srpske narodu“, vraćanje ekonomije narodu i obezbjeđivanje zaposlenja, očuvanje postojećih radnih mjesta, zaustavljanje odlaske mladih i borba protiv korupcije.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se