18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Đoković razbio Janga u tri seta

Novak Đoković pobjedom je obeležio povratak tenisu poslije šestomesečne pauze, trijumfom nad Donaldom Jangom u prvom kolu Australijan Opena – 6:1, 6:2, 6:4.

Najbolji srpski teniser nije igrao još od četvrtine finala prošlogodišnjeg Vimbldona, kada je bio prinuđen da preda meč Tomašu Berdihu zbog hronične povrede lakta.

Šestostruki osvajač Melburna, imajući sve u vidu, odigrao je veoma dobar meč, u čijem je većem dijelu podsjetio na period kada je u potpunosti dominirao svjetskim tenisom.

Bilo je puno skepticizma pošto je Novak otkazao učešća na turnirima u Abu Dabiju, odnosno Dohi, ali je većina tih sumnji otklonjena već poslije prvog seta meča sa iskusnim Amerikancem.

Možda Jang nije najbolji reper, niti je jedan duel dovoljan za bilo kakve zaključke, ali igra dvanaestostrukog Grend Slem šampiona svakako može da raduje sve one koji vole ‘bijeli sport’.

Đoković se sjajno kretao po jakom suncu na Margaret Kort Areni, ‘čisto’ je udarao lopticu, a – pored veoma raznovrsnog arsenala prilikom napada – ponovo je tjerao navijače na noge i izvanrednom igrom u defanzivi.

Novak je meč završio sa 79 odsto osvojenih poena na prvi (30/38), odnosno 71 odsto na drugi servis (20/28), uz 33 vinera.

Ovo im je bio treći međusobni okršaj, a srpski igrač zadržao je maksimalan učinak.

Protivnik u narednoj rundi biće mu pobednik meča između Francuza Gaela Monfisa i Haumea Munara iz Španije.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se