18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Danas sjednice Kolegijuma i Zajedničke komisije

U Banjaluci će danas biti održana sjednica Kolegijuma Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će biti razmatran prijedlog dnevnog reda i termin održavanja 23. sjednice parlamenta.

Sjednica je zakazana za 12.00 časova, objavljeno je na sajtu Narodne skupštine Republike Srpske.

U 10.30 časova biće održana i sjednica Zajedničke komisije Narodne skupštine i Vijeća naroda Republike Srpske.

Vijeće naroda Republike Srpske na nedavno održanoj sjednici nije usvojilo amandman Kluba Bošnjaka na Zakon o Pravobranilaštvu Republike Srpske, zbog čega slijedi usaglašavanje u Zajedničkoj komisiji Narodne skupštine i Vijeća naroda Republike Srpske.

Predsjedavajuća Vijeća naroda Republike Srpske Nada Tešanovićeva izrazila je nadu da će Zajednička komisiji postići dogovor, ali da Bošnjaci moraju promijeniti i malo prilagoditi amandman da bi bio prihvatljiv.

Potpredsjedavajući Vijeća naroda iz reda bošnjačkog naroda Kemo Čamdžija rekao je ranije da je Klub Bošnjaka podnio amandman na član 11 Zakona o Pravobranilaštvu Republike Srpske u smislu obezbjeđenja proporcionalne nacionalne zastupljenosti u Pravobranilaštvu Srpske.

Šef Kluba Srba u Vijeću naroda Pero Petrović rekao je ranije da Klub Srba nije glasao za amandman Kluba Bošnjaka na Zakon o Pravobranilaštvu Republike Srpske, jer smatra da je podnesen na pogrešan član Zakona.

Klub Bošnjaka je 22. decembra pokrenuo proceduru zaštite vitalnog nacionalnog interesa na Zakon o pravobranilaštvu Republike Srpske.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se