5.4 C
Zvornik
19. април 2024.

Vučić: Putin potvrdio da je Rusija spremna da se uključi u dijalog

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je dobio potvrdu ruskog predsjednika Vladimira Putina da je ruska strana spremna da se uključi u dijalog Beograda i Prištine ukoliko bude pokušaja da se proširi format dijaloga i u njega se uključe SAD.

„Postigli smo neku vrstu dogovora, ako bude pokušaja i namjere da se širi format učesnika i posrednika u razgovoru između Srba i Albanaca, Beograda i Prištine, ako bi Amerikanci željeli da postanu deo tog formata“, rekao je Vučić na sastanku sa predsjednikom Savjeta Federacije Valentinom Matvijenko.

Vučić je naglasio da je o tome dobio potvrdu Putina, prenio je „Sputnjik“.

„Pitali smo da li bismo smijeli da kažemo da bi se sa naše strane uključila Ruska Federacija i on je potvrdno odgovorio“, rekao je Vučić.

On je rekao da će, ako Albanci budu željeli Amerikance u pregovorima, srpska strana tražiti da u njima učestvuje Rusija, kako bi ti pregovori imali validnost.

„Za nas je to logično jer Rusija nije priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova. Samo tražimo ravnopravan odnos o tom pitanju. O ovome nismo mogli ranije da govorimo jer nismo imali zeleno svjetlo ruskih državnih organa. Sada imamo i možemo da govorimo o tome“, zaključio je Vučić.

Predsjednik Srbije nalazi se u posjeti Moskvi, gdje je juče razgovarao sa ruskim predsjednikom.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se