18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Vjetar napravio haos u Vlasenici: Nosio krovove, prevrnuo kamion

Jaki udari vetra pogodili su i opštinu Vlasenica gdje je uništeno desetak krovnih konstrukcija, a velike štete su načinjene i na SŠC „Milorad Vlačić”.

Prema podacima, koje smo dobili iz Službe civilne zaštite opštine Vlasenica probleme je napravilo i nekoliko drveća koje je palo na saobraćajnice ili objekte, a prevrnuto je i jedno vozilo, javlja Euro Blic.

“Mi smo obišli većinu mjesta kako bi se upoznali sa štetama, a očekujemo da načelnik opštine formira komisiju koja će utvrditi tačnu štetu. Na desetak individualnih i jednom ugostiteljskom objektu je uništena krovna konstrukcija, a ima i nekoliko delimično oštećenih krovova. Na jednom mjesto stablo je palo preko ulice, prevrnut je jedan manji kamion. Povređenih nema, a materijalna šteta će biti utvrđena nakon obilaska terena od strane stručne komisije”, rekao je Jevtić.

vlasenica2

Direktor SŠC „Milorad Vlačić” Goran Đurić kaže da je vjetar potpuno uništio plastenik površine oko 90 kvadrata koji su koristili učenici poljoprivredne škole.

“Nekoliko prozora je skoro iščupano iz zida, a vetar je počeo da otkriva krov fislukturne sale. Odmah samo angažovali majstore da krenu sa sanacijom nastale štete, a zbog bezbjednosti učenika sutra nećemo moći da držimo nastavu”, rekao je Đurić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se