15.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Uhapšeni pljačakši Binga

SARAJEVO – Federalna uprava policije je na području Kantona Sarajevo i Srednjobosanskog kantona identifikovala organizovanu kriminalnu grupu koja je izvršila razbojništva u tržnim centrima „Bingo“ u Hadžićima i Bugojnu, iz kojih je ukradeno 170.000 KM.

Iz Federalne uprave policije navode da se članovi ove grupe mogu dovesti u vezu i sa drugim, većim brojem krivičnih djela izvršenih na prostoru Federacije BiH.

„U saradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo i Srednjobosanskog kantona uhapšena su tri lica, te pretreseno šest stanova gdje su pronađeni predmeti iz izvršenja krivičnog djela ili potiču iz izvršenih krivičnih djela“, precizirano je u saopštenju.

Prilikom pretresa su pronađene automatske puške, pištolji, maske, veće količine novca, panciri, uniforme sa natpisom „policija“, rotaciona svjetla, registarske tablice, te drugi predmeti koji su korišteni za izvršenje navedenih krivičnih djela ili potiču iz izvršenih krivičnih djela.

Prilikom pretresanja su oduzeta četiri motorna vozila za koja se sumnja da su korišteni za izvršenje razbojništava ili su kupljena od novca iz počinjenih razbojništava.

U toku je kriminalistička obrada nad tri uhapšena lica iz Sarajeva čiji su inicijali M.O, P.H. i T.M.

Nakon obrade, ova lica će zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela organizovani kriminal, razbojništva i teške krađe biti predata Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo na dalje postupanje.

Prilikom realizacije ovih aktivnosti posebnu ulogu i pomoć pružila je Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH, navode iz Federalne uprave policije.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se