23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

U Zvorniku broj nezaposlenih smanjen za 10 posto

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović i direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske Miroslav Vujičić imali su u Zvorniku radni sastanak na kome su razgovorali o projektima zapošljavanja koji su realizovani u prethodnom periodu.

Vujičić je istakao da je Zavod u protekle dvije godine preko projekata koje su realizovani u Zvorniku plasirao blizu 2.000.000 KM. On je dodao da je u Zvorniku primjetna tendecija smanjenja broja nezaposlenih

– U Zvorniku je, kad je u pitanju broj nezaposlenih, slična situacija kao i u Republici Srpskoj, odnosno za 10 posto je manje nezaposlenih u odnosu na isti period prošle godine. Gradska administracija nam značajno pomaže i zajedno ulažemo napore na smanjenju broja nezaposlenih i otvaranju novih radnih mjesta – rekao je Vujičić.

Gradonačelnik Stevanović je, naglasivši da će biti nastavljena dobra saradnja sa Zavodom za zapošljavanje, istakao da je u prošloj godini u Zvorniku preko 500 ljudi dobilo priliku za prvi posao.

– Gradska uprava svake godine izdvoji od 150.000 do 300.000 KM za podsticaj zapošljavanju. Mi smo i sada u projektu sa UNDP-om gdje će biti implementirano 200.000 KM privrednim subjektima koji su od avgusta 2016. godine do avgusta 2017. godine povećali broj radnih mjesta. Učestvujemo u svim projektima, imamo i vlastite, a naravno neko ko nam najviše pomaže jeste Zavod za zapošljavanje – istakao je Stevanović.

On je podsjetio da je Zavod za zapošljavanje, nakon što je Zvornik dobio status grada, među prvim institucijama izvršio organizacionu promjenu te je formirao Filijalu u Zvorniku.

Vujičić je, govoreći o planovima Zavoda za 2018. godinu, rekao da je u fazi završetka izrada Akcionog plana zapošljavanja za narednu godinu.

– Radimo sa Vladom, poslali smo neke naše prijedloge i očekujemo u ovom mjesecu da će oni biti iskristalisani i da ćemo krenuti sa realizacijom projekata početkom naredne godine – rekao je Vujičić.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se