23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

U Milićima nastupili mladi gitaristi iz Zvornika

MILIĆI – U Milićima je sinoć održan koncert klasične gitare na kojem su nastupili solisti Osnovne muzičke škole „Vojin Komadina“ iz Zvornika.

Pet solista zvorničke škole je pred publikom u Milićima, u Osnovnoj školi „Aleksa Jakšić“, izvelo kompozicije velikana klasične muzike.

Talentovana Anđela Mišić iz Milića, koja pohađa peti razred muzičke škole u Zvorniku, predstavila se gitarskim djelima Johana Sebastijana Baha i Luiđija Lenjanija.

„Opredijelila sam se za gitaru jer mislim da odgovara mom karakteru. U početku je bilo dosta naporno, ali vremenom sam napredovala i stekla samopouzdanje. Namjeravam da se muzikom bavim i u budućnosti“, rekla je Srni Mišićeva, kojoj je ovo bio prvi nastup pred milićkom publikom, a uz koju su nastupili i Ana Šurbat, Anja Spasojević, Borisav Stanković i Mateja Stanković.

Profesor gitare i entuzijast Dragan Nikolić, koji uči mlade muzičare iz Zvornika umijeću sviranja na klasičnoj gitari, rekao je da je za njih ovo bila neka vrsta generalne probe za 9. internacionalni gitarski festival koji će za nekoliko dana biti održan u Valjevu.

„To takmičenje je veoma značajno u regionalnim okvirima i konkurencija je veoma jaka. Vodimo računa o tome da imamo ovakvu vrstu priprema“, naveo je Nikolić.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se