18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Svjetska banka finansiraće restrukturiranje „Željeznica RS“

BANJALUKA-Bord direktora Svjetske banke prihvatio je da finansira projekat restrukturisanja „Željeznica Republike Srpske“, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i veza Republike Srpske.

Na jučerašnjem zasjedanju u Vašingtonu odobren je kredit od 51,3 miliona evra, a sljedeći koraci u vezi sa ovim projektom i kreditnim zaduženjem odnose se na procedure zaduživanja na nivou Republike Srpske i BiH.

„Restrukturisanje `Željeznica Republike Srpske` predstavlja jedan od prioriteta Vlade kako bi se uspostavio sistem koji je samoodrživ, a koji je ujedno i efikasan i efektivan“, navode iz Ministarstva saobraćaja i veza Srpske.

Iz Ministarstva napominju da su u vezi s tim aktivnosti koje su započete još u 2015. godini, uz tehničku pomoć Svjetske banke, intenzivirane u prethodnom periodu.

„Osnovni cilj ovog projekta jeste unapređenje operativne efikasnosti i postizanje finansijske održivosti ovog društva“, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da rezultati implementacije predloženih mjera i aktivnosti restrukturisanja treba da budu vidljivi jačanjem operativnih i finansijskih kapaciteta „Željeznica“ u smislu stabilizacije osnovnog poslovanja, ali i uspostavljanjem kvalitetnog željezničkog sistema u Republici Srpskoj, koji ne zaostaje za najboljim praksama razvijenih zemalja.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se