8.1 C
Zvornik
24. април 2024.

„Praseća rokersko-ekološka bajka“ proglašena najboljom predstavom na Festivalu „Zvono“

ZVORNIK – Najbolja predstava na 5. Međunarodnom festivalu dječijeg pozorišta „Zvono“ je „Praseća rokersko-ekološka bajka“ Dječije scene Trsteničkog pozorišta. Veljko Popić dobio je nagradu „Zvono“ za najbolju mušku ulogu u predstavi „Zvezdano dete“ Zvorničkog dramskog pozorišta, dok je nagradu za najbolju žensku ulogu dobila Milena Petrović u predstavi „Čimi“ koju je izvelo Gradsko pozorište Jagodina.

Na zatvaranju festivala dodijeljene su nagrade i u drugim kategorijama i to Fuadu Tabučiću za predstavu „Baš čelik“ Opštinskog amaterskog pozorišta „Branislav Nušić“ – Dječije Scene iz Malog Crnića. Ova predstava nagrađena je i za kolektivnu igru. Predstava „Čimi“ nagrađena je za najbolju scenografiju, dok je predstava „Zvezdano dete“ u izvođenju Zvorničkog dramskog pozorišta nagrađena za najbolji scenski govor. Nagrade za najbolji kostim i za najbolju muziku dobili su Jelena Jović i Stevan Milošević za predstavu „Praseća rokersko-ekološka bajka“.

Nagrade je uručivala poznata glumica Lidija Vukičević koja je bila predsjednica žirija i koja je ocijenila da je festival bio veoma dobar i edukativ, jer je svaka predstava imala poruke, pre svega vaspitne.

– Festival je bio edukativan za djecu koja su gledala, jer su imale poruke. Podsetili su se na bajke, da li onako kako su one pravljene u prvom rukopisu ili sa promenama, prilagođavanjima i vezama sa današnjim vremenom. Nagrađena predstava „Praseća rokersko-ekološka bajka“ je bila fantastična, prilagođena deci tog uzrasta, kako u kostimu, igri, muzici. Oni su se stvarno trudili da naprave nešto što ne liči ni na šta drugo, apsolutno je njihovo i zaslužili su nagradu – rekla je Vukičevićeva i poručila da bajke ne treba da čitaju samo djeca, nego i odrasli, jer su uvek poučne.

Upravnica Zvorničkog dramskog pozorišta Božica Ostojić izrazila je zadovoljstvo, kako učesnicima, tako i publikom koja je pokazala oduševljenje predstavama.

Ona se zahvalila svima koji su pomogli da festival bude na visokom nivou dodavši da se nada da će naredne godine biti još više učesnika.

Na zatvaranju festivala dodijeljene su i Pohvale glumcima, kao i Zahvalnice Gradskoj upravi Zvornik, Ministarstvu spoljnih poslova Republike Srbije – Upravi za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, te drugim ustanovama i institucijama koje su pomogle održavanje festivala.

Tokom tri dana koliko je trajao Festival zvornička publika imala je priliku da vidi četiri dječije predstave.

Organizator 5. Međunarodnog festivala dječijeg pozorišta „Zvono“ bilo je Zvorničko dramsko pozorište, a pokrovitelj Gradska uprava Zvornik.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se