10.9 C
Zvornik
23. април 2024.

Oluja opet prijeti

BANJALUKA – Oluja već danas i sutra ponovo prijeti Srpskoj. Budite pažljivi pri boravku na otvorenom i zaštitite svoju imovinu od jakog vjetra – upozoravaju na to iz Republičke civilne zaštite. Apeluju i na pripravnost svih lokalnih službi.

Iako nevrijeme neće biti snažno kao prošlog puta, narandžasti meteoalarm pale u čitavoj BiH, a na jak vjetar i zahlađenje upozoravaju i u Hidrometeorološkom zavodu Srpske.

„U većini krajeva će to biti od nekih 40 do 60 km/č, ali u Krajini i u cijelom širem regionu Banjaluke očekujemo olujne udare, otprilike oko 80km/č. Vjetar iznad 70km se smatra olujnim i može nanijeti određenu štetu sigurno”, rekla je Milica Đorđević, meteorolog.

Starija stabla, mogla bi, kažu, biti čupana iz korijena. Na moguću štetu upozoravaju i banjalučke vlasti. Gradske službe za spasavanje nedavno su se borile sa nevremenom. Računa, kažu, treba da povedu i građani.

„Upozoravamo građane da povedu računa o tome gdje parkiraju automobile do toga da li u svojoj blizini imaju starih stabala i granja koje bi moglo da ošteti. Službe jesu spremne, od civilne zaštite do komunalnih, onih koji su već nadležni u svom dijelu posla”, kaže Igr Radoojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Banjalučani pričaju da su već pretpili dovoljno štete. Još im je, kažu, pred očima slika počupanih stabala i krovova koje je porušila prošla oluja.

Protekla oluja u Banjaluci je oštetila više od 100 objekata. Iako ne toliko snažno, meteorolozi prognoziraju da bi najavljeno nevrijeme moglo da traje dva dana.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se