-0.6 C
Zvornik
20. април 2024.

Nesmotrenost otanjila novčanike 700 pješaka

Pretrčavanje ulice mimo pješačkih prelaza, ispod pasarela, na crvenom svjetlu na semaforu i kretanje kolovozom sa slušalicama na ušima za deset mjeseci ove godine otanjilo je novčanike više od 700 nesavjesnih pješaka.

– Najviše je sankcionisano pješaka koji prilikom prelaska kolovoza nisu koristili namjenske pješačke prelaze i to njih 637. Zbog korišćenja mobilnog telefona ili nošenja slušalica u oba uha za vrijeme kretanja kolovozom kaznu su dobila 82 pješaka – rekli su u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) RS. Dodali su da kazna za pješake koji prilikom prelaska ulice ne koriste pješački prelaz iznosi 40 KM.

– U saobraćajnim nesrećama do kraja oktobra ove godine u Srpskoj je smrtno stradalo 14 pješaka, dok je 72 njih zadobilo teške povrede – naveli su u MUP-u.

Iako statističke analize pokazuju da broj stradalih pješaka iz godine u godinu smanjuje, stručnjaci upozoravaju da je i jedan život izgubljen u saobraćaju mnogo.

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja RS Milija Radović smatra da su u većini slučajeva podjednako odgovorni i pješaci i vozači, jer je samo trenutak nesmotrenosti dovoljan da se dogodi tragedija.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se