10.9 C
Zvornik
18. април 2024.

Narednih dana hladno sa snijegom

BANJALUKA – U Republici Srpskoj narednih dana očekuje se hladno vrijeme sa snijegom u većini krajeva, posebno u istočnom dijelu Srpske.

Prema prognozi meteorologa, sutra ujutru na zapadu Srpske biće hladnije uz snijeg, a u ostalim predjelima kiša. Tokom prijepodneva padavine će jačati i uz pad temperature kiša će postepeno preći u snijeg u većini predjela.

Očekuje se formiranje i brzi porast snježnog pokrivača od 10 do 30 centimetara, na planinama i više. Manje snijega biće samo u Semberiji, a na krajnjem jugu očekuje se jača i obilnija kiša, navodi se na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura od dva stepena na zapadu do 12 na jugu i istoku. Tokom dana temperatura brzo opada i uveče će biti od minus tri do dva stepena Celzijusova, u višim predjelima od minus pet.

U nedjelju, 10. decembra jutro će biti hladno uz snijeg u većini krajeva. Na zapadu će padavine biti slabe i brzo prestaju, a na istoku će padati nešto jači snijeg uz dalji porast snježnog pokrivača. Susnježica i snijeg će padati i na krajnjem jugu Hercegovine.

Tokom prijepodneva padavine prestaju u većini predjela uz postepeno razvedravanje, samo će na istoku i dalje biti oblačno uz slab snijeg koji prestaje tokom dana.

Jutarnja temperatura vazduha od minus sedam na zapadu do nula na jugu, u višim predjelima na zapadu oko minus deset. Najviša dnevna temperatura vazduha od minus tri do tri, u višim predjelima od minus šest.

U ponedjeljak, 11. decembra očekuje se novo naoblačenje sa kišom koja će u Hercegovini i na jugozapadu i zapadu Krajine biti obilnija, ponegdje sa snijegom u planinama. Najmanje padavina biće na istoku i sjeveru Srpske.

Jutarnja temperatura vazduha od minus pet na istoku do četiri stepena na jugu i sjeveru. Najviša dnevna temperatura vazduha od šest do 12 stepeni Celzijusovih, u višim predjelima do tri.

SRNA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se