23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Medicinari u Vlasenici tužbama traže zarađene plate

VLASENICA – Radnici Doma zdravlja u Vlasenici spremaju tužbe protiv ove zdravstvene ustanove jer uprava još nije ispunila njihov zahtjev za isplatu svih zaostalih plata, putnih troškova i doprinosa.

Zaposleni, njih 72, ističu da po zakonu nastavljaju štrajk do petka, a potom će najaviti novi jer, kako kažu, ne odustaju od borbe za ono što im po zakonu pripada, piše Glas Srpske.

Predsjednica Štrajkačkog odbora vlaseničkog Doma zdravlja Vladanka Vlačić kaže da im se u ovih nekoliko dana od kada štrajkuju niko iz uprave nije obratio.

– Prepušteni smo sami sebi. Liječimo samo hitne slučajeve, nemamo grijanje, nemamo više od čega da živimo. Ovo je sramota šta se dešava. Neki radnici su već pokrenuli privatne tužbe protiv Doma zdravlja, mi ostali se organizujemo preko sindikata – istakla je Vlačićeva i podsjetila da im uprava duguje šest plata i 20 odsto plate za april.

Direktorica ova zdravstvene ustanove Jagoda Petrović kaže da je na godišnjem odmoru i da nema komentar.

– Sve što sam imala komentara ja sam iskomentarisala. Pojedini radnici su tužili, ostali spremaju tužbe, sve mi je jasno. Kada će biti isplaćena plata, ne znam – rekla je Petrovićeva.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se