9.3 C
Zvornik
24. април 2024.

Gradonačelnik primio članove Organizacije RVI Zvornik

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović danas je upriličio prijem za predstavnike Gradske organizacije ratnih vojnih invalida i invalida rada povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom koji je obilježen 3. decembra.

Pozdravljajući prisutne gradonačelnik je istakao da je njegova želja i njegovih saradnika da učine sve što treba kako bi ova kategorija Zvorničana imala što konforniji život.

– Svaki ovakav dan treba da iskoristimo da se sretnemo i da podižemo svijest, prije svega nas koji treba da brinemo o svima, a naročito osobama sa invaliditetom među kojima su ratni vojni invalidi koji su izgubili dijelove svojih tijela stvarajući Republiku Srpsku. Do kraja godine napravićemo svojevrstan katastar građevinskih barijera i u budžetu za sljedeću godinu planiraćemo sredstva da izgradimo adekvatne pristupe za invalidna lica svim institucijama i trotoarima, tako da oni iz bilo koje tačke u našem gradu mogu sami doći do bilo koje druge tačke – poručio je Stevanović.

On se zahvalio Vladi Republike Srpske na programu stambenog zbrinjavanja ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca, naglasivši da je u Zvorniku u posljednjih desetak godina podijeljeno oko 200 stanova ovim kategorijama.

– Mi smo preduzeli sve korake kao Gradska uprava da se ovim kategorijama da mogućnost otkupa odnosno knjiženja u trajno vlasništvo tih stanova. Želim i da vam se zahvalim što ste danas sa nama, što vjerujete u Republiku Srpsku, što ste učinili toliko mnogo za nju u periodu koji je bio najteži. Mi smo uvijek adresa gdje možete doći i sve ćemo učiniti da zaposlimo što više djece iz kategorije ratnih vojnih invalida i porodica poginulih boraca i uopšte da zbrinjavamo boračku populaciju i njihovo potomstvo – poručio je Stevanović.

Dragislav Mijanović, predsjednik GO RVI Zvornik, zahvalio se na dosadašnjoj saradnji gradonačelniku istakavši da je ona na zavidnom nivou.

– Saradnja sa gradonačelnikom, njegovim zamjenikom i načelnikom odjeljenja boračko-invalidske zaštite je na zavidnom nivou, a mišljenja sam da, možda, u Republici Srpskoj ne postoji tako dobra saradnja. Zadovoljni smo i zapošljavanjem djece ratnih vojnih invalida, jer ih je u ovoj godini posao dobilo 8, kao i 10 rvi. Gradska uprava nam pomaže i na druge načine, a ono što je naš problem jesu neriješeni pristupi institucijama među kojima i Gradskoj upravi. Problem je i parkiranje vozila tako da nam je onemogućen pristup trotoarima, ali se nadamo da će to biti riješeno u narednoj godini – rekao je Mijanović.

On se zahvalio na današnjem prijemu, dodavši da u Zvorniku ima 930 ratnih vojnih invalida i da su svi članovi Gradske organizacije ratnih vojnih invalida.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se