18.1 C
Zvornik
28. март 2024.

Dužina suknje zapalila parlament grada Doboja

DOBOJ – Dužinu suknje u kojoj odbornice dobojskog parlamenta dolaze na sjednice i izjavu koja je na tu temu „prišivena“ predsjedniku Skupštine grada iskoristila je jedna od ukupno četiri izabrane predstavnice da se razračuna s prvim lokalnim parlamentarcem.

Sanja Vulić, predsjednica SNSD-ovog Kluba odbornika, na posljednjem skupštinskom zasjedanju osula je paljbu po Murvetu Bajraktareviću, predsjedniku Skupštine grada, uvjerena da je on u medijima izjavio da „kratke suknje nisu rijetkost u SG“, čime je po njenom mišljenju uvrijedio pripadnice nježnijeg pola.

Vulićeva je od Bajraktarevića tražila da navede koja od odbornica i kada je od konstituisanja Skupštine do danas „došla u preuskoj i prekratkoj suknji, nepristojno i neprimjereno obučena“ i time uvrijedila kolege.

„Šta vi radite?! Vi gledate dužinu sukanja ovdje i kako su žene obučene. Pa, to je nevjerovatno. Da li je u gradu Doboju jedini problem to kako se od četiri odbornice koja oblači“, rekla je Vulićeva, te Bajraktareviću naočigled pune skupštinske sale kazala da „očito ima toliko slabo srce, pa mu ženske noge smetaju“.

Prvi parlamentarac se uzalud branio da nije u svojim izjavama medijima pominjao ni suknje ni njihovu dužinu.

„Predsjednik Skupštine ni u jednom momentu nikada nije spomenuo ni suknje, ni suknjice, niti ga to interesuje. Vi to morate dokazati, ko je to napisao i ko je to Vama rekao“, poručio je Bajraktarević koleginici.

Polemika SNSD-ove odbornice i predsjednika Skupštine nije natjerala njene tri koleginice, Dajanu Davidović iz SP-a, te SDS-ove Daliborku Lukić i Radu Tanasić, da se late mikrofona na skupštinskoj govornici.

Zato su kolege Vulićeve stale u odbranu dostojanstva suknje, a interesantnu raspravu je nastojao da uozbilji Slobodan Vasiljević, odbornik PDP-a, koji je i na čelu skupštinskog Etičkog odbora.

„Ja ih (žene) prvo vidim ovdje kao majke, vidim ih kao jednog kvalitetnog odbornika, kao jednu obrazovanu ženu, kao nekog ko zaslužuje visoko mjesto u društvu. I nemojte, molim vas, da stavljamo žene u kontekst, biću slobodan da kažem, seksualnosti koji sam ovdje čuo“, rekao je Vasiljević.

Obračun Vulićeve sa Bajraktarevićem nije se završio na dužini suknje, nego se pominjala i njegova plata.

„Odbornici imaju nadoknadu u visini prosječne plate, a Vi imate platu u visini premijera RS“, rekla je Vulićeva predsjedniku Skupštine grada.

„Predsjednik Skupštine ne određuje platu, to određuje (resorno) ministarstvo. Ta plata, kolika je tolika je, uopšte me ne interesuje, niti ja ovdje dolazim za tu platu“, poručio je Bajraktarević.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se