15.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Dogovorene aktivnosti oko obilježavanja Dana Republike Srpkse

ZVORNIK – Direktori osnovnih i srednjih škola Grada Zvornika, predstavnici lokalne zajednice i direktor Pedagoškog zavoda Republike Srpske Predrag Damjanović dogovorili su aktivnosti kojima će 11. januara biti obilježena završna manifestacija povodom Dana Republike Srpske.

Prema Damjanovićevim riječima ovo je druga po važnosti manifestacija kojom se obilježava Dan Republike Srpske, odnosno ona je odmah po važnosti poslije centralnog događaja koji predsjednik RS organizuje 09. januara.

– Republički pedagoški zavod od 1993. godine obilježava ovaj važan datum. Manifestacija je održavana u nekoliko gradova u Republici Srpskoj, a ove godine će završni događaj biti obilježen u Zvorniku. U Domu omladine biće održana svečana akademija i dodijeljene nagrade nagrađenim učenicima za literarne i likovne radove. Konkurs za ove radove je završen 4. decembra, a svi likovni radovi biće izloženi u Zvorniku tokom manifestacije. Zahvalni smo lokalnoj upravi koja je podržala ovu manifestaciju kao i direktorima i prosvjetnim radnicima sa kojima smo održali dobar sastanak i dogovorili sve aktivnosti oko obilježavanja Dana Republike Srpske – rekao je Damjanović i dodao da će se na ovaj način dati poseban značaj ovom važnom datumu što će moći da osjete i učenici osnovnih i srednjih škola u Zvorniku te mnogobrojni gosti.

Biljana Pisić, direktorica SŠC „Petar Kočić“, koja je bila domaćin sastanka i jedan od nosilaca programa obilježavanja Dana Republike Srpske u Zvorniku, istakla je zadovoljstvo što su nakon sticanja statusa grada, kao centar regije, dobili priliku da pokažu šta mogu, sa ciljem da se u najboljem svjetlu prikažu kao organizatori ove manifestacije.

Nakon sastanka priređena je prigodna zakuska koju su spremili učenici ugostiteljske škole smjer kuvar, sa profesoricama praktične nastave.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se