13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Bolji dani za pacijente i doktore zvorničke bolnice

ZVORNIK – Poslije mjeseci agonije, većina problema u zvorničkoj bolnici je riješena, tvrdi Ivan Popović, novi v.d. direktora, navodeći da su liste čekanja prepolovljenje, a Hirurgija, kao najvažnije odjeljenje, je dobila načelnika.

Takođe, dodaje, angažovani su i novi doktori iz RS i Srbije koji dolaze da rade.

Zvornička bolnica je dugo bila bez načelnika Hirurgije, to je ujedno bio i prvi potez Popovića, koji je na to mjesto imenovao Zorana Komljenovića. Nakon toga se, kaže, posvetio rješavanju lista čekanja, koje su bile predugačke, pišu Nezavisne.

„Rješavamo jednu po jednu, najduža lista je bila na Kardiologiji, na ergotestovima, ultrazvuku srca, sve smo već prepolovili. Svjesni smo da ne možemo iz postojećih kapaciteta sve postići, zato smo već pet-šest ljekara angažovali iz Srbije i Banjaluke, koji dolaze i rade kod nas“, kaže Popović.

On je istakao da u svemu što radi ima veliku podršku predsjednika RS, resornog ministarstva i lokalne zajednice, što mu daje vjetar u leđa.

„Radimo sve u cilju da naši pacijenti, ali i doktori budu zadovoljni. Sad mi treba jedan period da vidim ko je stvarno radnik i ko zaslužuje nagradu i neko eventualno unapređenje. Neradnike neću da komentarišem jer vjerujem da će i oni početi savjesno da rade svoj posao“, kaže on.

Kada su finansije bolnice u pitanju, Popović navodi da ima neke procjene, ali da je još rano pričati o konkretnim brojkama. Evidentno je da će bolnica ove godine negativno poslovati, jer je imala pad prihoda od početka 2017, pogotovo u onom periodu kada je bio štrajk ljekara.

Podsjećanja radi, grupa doktora nezadovoljna odlukom o smjeni tadašnjeg direktora Milorada Drljevića i postavljanja Jovana Okuke u desetom mjesecu prvo je otjerala komisiju Ministarstva koja je trebalo da izvrši primopredaju dužnosti, nakon čega su svakodnevno bili u štrajku bar po pola sata.

Nakon toga štrajkače je primio i sam Milorad Dodik, predsjednik RS, i obećao im rješenje situacije. To rješenje je bio Ivan Popović, ali doktori ni sa njim na prvu nisu bili zadovoljni zbog zvanja ekonomiste.

„Bili smo na početku iznenađeni jer nismo ni razmišljali da direktor može da bude neko ko nije doktor, ali ako nađe adekvatnog pomoćnika za medicinska pitanja možda to i bude dobitna kombinacija. Zasad ima našu podršku i nadamo se da će se ta saradnja produbljivati“, ističe dr Komljenović.

On kaže da novi direktor nije konfliktan i ne primjenjuje represivne mjere.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se