1.4 C
Zvornik
20. април 2024.

Srednjoškolci iz Sarajeva posjetili Zvornik

ZVORNIK – Jedan od prvih rezultata učešća Grada Zvornika i zvorničke Turističke organizacije na Međunarodnom sajmu turizma i turističke berze u Sarajevu jeste posjeta učenika i profesora, njih 20, iz dvije sarajevske srednje škole koji su u našem gradu boravili tokom jučerašnjeg dana.

Predstavnici Turističke organizacije grada Zvornika su ih ugostili i pokazali im ono što je sa turističkog stanovišta najvažnije u našem gradu, a to su srednjevjekovna tvrđava Đurđev Grad, te Muzejska zbirka. Učenici i profesori iz Sarajeva posjetili su i Info centar Turističke organizacije, prošetali su gradom, išli do mosta Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, te dobili informacije gdje mogu da se osvježe nakon obilaska grada.

U Turističkoj organizaciji ocjenjuju da je sve proteklo u lijepom druženju, uz razmjenu pozitivnih utisaka, te dodaju da u narednom periodu očekuju da će naš grad posjetiti i neke druge grupe iz Sarajeva.

Grad Zvornik se zajedno sa gradskom Turističkom organizacijom predstavio na 39. Međunarodnom sajmu turizma i turističke berze održanom u Sarajevu od 18. do 21. oktobra. Na samostalnom štandu Zvornik je predstavljen promotivnim filmom i promo-materijalom, a prezentovani su i smeštajni kapaciteti koje nude zvornički hoteli i moteli.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se