18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Porodična drama u selu Strojice kod Šipova: Nišanio unuka,teško ranio snahu

ŠIPOVO – Iako teško ranjena Dragana Popadić (31) uspjela je da otme pištolj od razjarenog i najvjerovatnije pijanog svekra Rade Popadića (58), koji ju je hicem pogodio u grudi nišaneći njenog sedmogodišnjeg sina, a svog unuka u porodičnoj kući u selu Strojice kod Šipova.

Sve se desilo u srijedu popodne oko 18.30 časova, a nakon ranjavanja snahe, Rade je pobjegao i skrivao se od policije sve do juče, kada se oko 14 časova javio policajcu koji nije bio na dužnosti i tada je i uhapšen. Povrijeđena Dragana je prevezena u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci, gdje je zadržana na liječenju.

Prema pričama mještana Strojica, prije ranjavanja snahe Rade je stolicom polupao komšijin automobil „golf“, koji bio parkiran ispod njegove kuće. Pretpostavlja se da je bio pijan.

– Dok je lupao vozilo prišao mu je unuk i rekao: „Šta to radiš, djede, tata će to morati platiti“. Rade je tada nasrnuo na unuka, koji je otišao u kuću kod majke. Međutim, nasilni djed je otišao za njim i ljut polupao skoro sve stvari u kući, a zatim se popeo na tavan gdje je našao pištolj, te se vratio u sobu gdje bio dječak i njegova majka Dragana – kazao je jedan od mještana Strojica, ne želeći da mu objavimo ime.

Dodao je da je nakon toga nastala prava drama.

– Kada je on s oružjem krenuo prema dječaku, Dragana je stala ispred cijevi i usprotivila se. Dijete je gurnula za vrata od sobe, ali tada je Rade zapucao i ranio je. Da li je on htio da upuca unuka ili ne, to samo on zna – kazao je mještanin.

Dodao je da je čuo priču kako se ranjena žena s namjerom da spasi sinčića porvala sa svekrom i uspjela da mu otme oružje, a on je tada pobjegao iz kuće, sjeo u „mercedes“ i otišao prema zaseoku Popadići i šumi podno Vitoroga.

Tada je obaviještena policija, koja je krenula u potragu za njim. Ubrzo je Radin automobil pronađen u Popadićima na lokalnom putu, ali njemu nije bilo ni traga, sve do juče popodne. Za njim je tragalo desetak policijskih patrola, kao i Jedinica za podršku. Oni su pretraživali svaku napuštenu kuću i staju, ali nisu ga pronašli dok se sam nije pojavio. U vrijeme ove porodične tragedije u kući Popadića je osim ranjene Dragane i dječaka bila i Radina supruga Rada. Njegova dva sina u to vrijeme bila su na poslu.

Rade je inače teško bolestan i ne može da priča, jer je operisan zbog karcinoma grla, pa je veoma teško s njim uspostaviti kontakt. Njegovi poznanici su ispričali da on i supruga Rada žive zajedno sa sinom Nedeljkom i snahom Draganom, koju je ranio, i njihovom djecom.

– Dragana i Nedjeljko osim sedmogodišnjeg dječaka imaju još i kćerkicu od četiri godine, koja, srećom, u vrijeme napada nije bila tu. Na spratu kuće živi njegov drugi sin i snaha, koji nemaju djece – rekao je jedan poznanik porodice Popadić.

Od njega saznajemo da je pištolj kojim je počinio ovaj zločin porodica od Rade skrivala i zaključavala zbog njegovog ponašanja. Većina mještana Strojica za Radu kažu da je čovjek koji je „u selu dobar, a u svoj kući kavgadžija“ te da voli da puno popije.

– Skoro sa svim komšijama je bio u dobrim odnosima, ali svi su znali da u svojoj kući često napravi problem i maltretira ukućane. Volio je puno da pije i često je bio pijan – kazao je jedan mještanin Strojica, ne želeći da mu pominjemo ime.

Prema njegovim riječima, Rade je u poslednje vrijeme počeo još više da pije i galami na ukućane, a naročito od kad je operisao grlo prije pola godine. Tada je počeo i da se svađa sa komšijama. Oni svi kažu da se u kući Popadića i njihovom selu odvijala drama kakvu niko ne pamti.

U Policijskoj upravi Mrkonjić Grad, navodeći inicijale, kazali su da Radu terete za pokušaj ubistva.

– Postoje osnovi sumnje da je R. P. u srijedu uveče iz vatrenog oružja povrijedio jednu osobu nakon čega se skrivao. Brzom i efikasnom akcijom on je uhapšen nekoliko sati kasnije – saopšteno je juče iz PU Mrkonjić Grad ne navodeći detalje.

Povrede

Iz Univerzitetskog kliničkog centra RS, navodeći inicijale, saopštili su da je Dragana Popadić dovezena u utorak oko 20.20 časova s ustrelnom ranom grudnog koša.

– Pacijentkinja D. P. je operisana i njeno zdravstveno stanje je trenutno stabilno, te ostaje na daljem liječenju i praćenju u Službi za torakalnu hirurgiju – rekli su iz UKC RS.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se