9.3 C
Zvornik
18. април 2024.

Niču putevi prema mostu u Bratuncu

BRATUNAC, SREBRENICA – Izgradnja mosta preko Drine između Bratunca i Ljubovije najznačajniji je projekat za ovo područje u posljednjih nekoliko decenija, a idućih dana počeće izgradnja pristupnih puteva mostu iz pravca Bratunca.

Rekao je ovo ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić, koji je juče sa ministrom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Stevom Mirjanićem razgovarao sa rukovodstvom Bratunca, piše Glas Srpske.

Trninić je istakao da će u idućoj godini početi rehabilitacija regionalnog puta Drinjača – Bratunac – Skelani, dok je Mirjanić izjavio je da je Vlada Srpske u posljednjih pet godina uložila više od 23 miliona KM za podršku razvoju poljoprivrede i njenu modernizaciju i za podsticaje u ovoj opštini.

Mirjanić i Trninić prethodno su posjetili Srebrenicu, u kojoj je, prema riječima Mirjanića, Vlada do sada uložila oko šest miliona KM po osnovu podsticaja u poljoprivredi, ulaganja u vodoprivredu, po osnovu rente, te međunarodnih projekata koji se realizuju na ovom području. Trninić je rekao da je u proteklih desetak godina u infrastrukturne projekte u Srebrenici uloženo više od 40 miliona KM.

Kada je u pitanju Međunarodni aerodrom Banjaluka, Trninić je rekao da je generalnom direktoru Miroslavu Janjiću istekao mandat i da je raspisan konkurs, koji još nije zatvoren.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se