23.1 C
Zvornik
29. март 2024.

Na seniorskom prvenstvu Evrope po prvi put dva Zvorničanina

ZVORNIK – U Podgorici će se od 10. do 12 novembra, održati seniorsko prvenstvo Evrope za džudiste do 23 godine. Na prvenstvu će po prvi put učestvovati čak dva Zvorničanina iz džudo kluba Srpski Soko, a to su Milan Bjelica u kategoriji -100kg i Vasilije Vujičić u kategoriji + 100 kg.

Pripreme boraca zvorničkog kluba odrađene su u Zvorniku kaže nam sportski direktor kluba Ognjen Pavlović.

-Zbog nastupa na predhodnom evropskom i svjetskom juniorskom prvenstvu kao i zbog nastupa starijih pionira, juniora i seniora na prvenstvima Balkana, a takođe i nastupa na preko 50 turnira i republičkih i državnih prvenstava u svim uzrasnim kategorijama, pripreme za ovo evropsko prvenstvo smo zbog nedovoljnih finansijskih sredstava organizovali u našim salama u Zvorniku i Karakaju. Jako smo zadovoljni psiho-fizičkom pripremljenošću naših boraca i generalno atmosferom u klubu pred još jedno evropsko prvenstvo, kaže Pavlović.

Zvornički borci bili su na najvećem broju domaćih i međunarodnih turnira i to na tri balkanska prvenstva (pioniri, juniori, seniori), dva evropska , jednim svetskim prvenstvom kao i 3 A turnira. Sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške gradske uprave, kabineta predsjednika kao i niza privatnih i fizičkih lica. Takođe svi rezultati koje smo postigli ove godine daju nam motiv da nastavimo da radimo još više i bolje, kaže predsjednik kluba Dragan Božović.

Vasilije Vujičić i Milan Bjelica su osvojivši prvenstvo BiH u seniorkoj kategoriji U23 plasirali se na prvenstvo Evrope.

-Vaso i Milan su još uvijek juniori, s tim da je Vaso tek prva godina juniora, tako da nam na ovom prvenstvu rezultat neće biti u prvom planu jer je i sam nastup na ovom prvenstvu veliki uspjeh. Međutim, ovo je borilački sport, i u našem mentalnom sklopu je da se uvek borimo za najbolje u ovom slučaju najviša odličja, dodaje Božović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se