4.3 C
Zvornik
19. април 2024.

Ivan Popović novi v.d. direktora bolnice u Zvorniku

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske razriješila je danas vršioca dužnosti direktora Opšte bolnice Zvornik Jovana Okuku i na njegovo mjesto imenovala Ivana Popovića.

Ova odluka uslijedila je nakon što Okuka nije pokazao sposobnost da se nosi sa pozicijom vršioca dužnosti direktora Bolnice koji bi do okončanja postupka javne konkurencije rukovodio zdravstvenom ustanovom i omogućio kontinuiran rad i nesmetano pružanje zdravstvene zaštite stanovništvu, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja Srpske.

Novi vršilac dužnosti nije bio dio prethodnih dešavanja, niti sukobljenih strana, a Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite od njega očekuje da uspostavi redovno funkcionisanje ustanove u najboljem interesu pacijenata.

Ministarstvo zdravlja neće tolerisati eventualne opstrukcije rada ove zdravstvene ustanove, urušavanje ugleda Bolnice, a naročito ne ugrožavanje prava pacijenata zbog ličnih interesa pojedinaca, navodi se u saopštenju.

Razrješenje Okuke i imenovanje Popovića obavljeno je na današnjoj telefonskoj sjednici Vlade Republike Srpske.

Okuka je za v.d. direktora Opšte bolnice Zvornik imenovan 12. oktobra kada je razriješen dotadašnji direktor Milorad Drljević.

Ljekari Opšte bolnice Zvornik od 14. oktobra održavali su informativne razgovore ispred ove zdravstvene ustanove, nezadovoljni smjenom Drljevića i imenovanjem Okuke.

Ljekari Opšte bolnice Zvornik dogovorili su 27. oktobra na sastanku sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom da prekinu sa obustavama i nastave da rade u punom kapacitetu, a da će vlast razmotriti sve prethodne procedure i obezbijediti najbolja rješenja za ovu zdravstvenu ustanovu.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se