8.1 C
Zvornik
19. март 2024.

Hitna sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost zbog Izebegovićeve izjave

Sazvaćemo sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost, ovakve najave nisu dobre za situaciju u regionu, izjavo je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović reagujući na današnju izjavu bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da će BiH priznati Kosovo.

– Očekujem da će predsjednik Srbije (Aleksandar Vučić), zbog najave Bakira Izetbegovića da će BiH priznati nezavisnost Kosova, sazvati Savjet za nacionalnu bezbjednost u narednih 48 sati. Ovo tijelo će razmotriti dalje korake države i naš odnos prema takvom potezu Izetbegovića – izjavio je Stefanović.

Ovako ministar unutrašnjih poslova i sekretar Savjeta za nacionalnu bezbjednost Nebojša Stefanović, za „Novosti“, kometariše izjavu bošnjačkog člana Predsjedništva BiH.

Izetbegović je za „Dojče vele“ rekao da je BiH već trebalo da prizna Kosovo i da planira da to učini.

– Voleo bih da ovo nije tačno i da se radi o lošoj interpretaciji Izetbegovićeve izjave, jer nažalost, ako je istina, to je jedan od najtežih udaraca koje Srbiji može da nanese jedna susedna zemlja – kaže Stefanović.

To, prema njegovim riječima, ne može biti ni dobronamjerno ni pozitivno u odnosima Srbije i BiH.

– Ne znam da li Izetbegović razume koliko komplikuje i usložnjava situaciju u regionu. Ne samo odnose između dve zemlje, već i između dva naroda. Pogotovo posle svih pozitivnih signala koje su predsednik i Vlada Srbije pružili u BiH, posle svih pozitivnih stvari koje smo učinili u međusobnoj saradnji – rekao je Stefanović.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se