10.9 C
Zvornik
29. март 2024.

Gradonačelnik Stevanović uručio rješenja bračnim parovima sa problemom steriliteta

ZVORNIK – Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović danas je uručio za četiri bračna para sa problemom steriliteta rješenja o dodjeli novčanih sredstava za sufinansiranje troškova jedne procedure asistirane reprodukcije – vantjelesne oplodnje. Za ovu namjenu iz budžeta Grada Zvornik biće izdvojeno 20.000 KM.

Gradonačelnik je istakao da je ovo sedma godina kako se iz gradskog budžeta izdvajaju sredstva sa ciljem da se pomogne bračnim parovima sa teritorije grada Zvornika koji imaju problem steriliteta.

– Želja svih nas je da se djeca rađaju, jer ako mladi ljudi ne zasnivaju brakove i ne rađaju se naši novi sugrađani, onda naš grad i naša sredina i nemaju perspektivu. Najmanje što možemo da učinimo jeste da podržimo mlade ljude da se ostvare kao roditelji. Zahvalan sam ovim bračnim parovima na njihovoj istrajnosti i naša je želja da njihove namjere rezultiraju njihovim potomstvom – rekao je Stevanović.

Osnivač i predstavnica zvorničkog Udruženja porodica sa problemom steriliteta „Bebe 1“ Nikolina Oro istakla je da ne postoje riječi kojima bi se izrazila zahvalnost gradonačelniku i Gradskoj upravi na ovakvoj podršci i pomoći.

– Gradonačelnik je prepoznao problem ovih bračnih parova i ne postoje riječi da iskažemo zahvalnost za to koliko nam znači ovaj vid podrške. Djeca su ono što nam daje volju da živimo i snagu da se borimo i jasno je koliko nas ispunjava što su u budžet uvrštena i sredstva za sufinansiranje vantjelesne oplodnje – naglasila je Oro.

Svoju zahvalnost članovi Udruženja izrazili su i panoom koji je predat gradonačelniku koji je rekao da je posebno dirnut, jer su na njemu fotografije sedam beba koje su rođene u okviru gradskog projekta i na kome su upisane riječi „Hvala vam što postojimo…“.

U prethodnih šest godina za sufinansiranje troškova jedne procedure vantjelesne oplodnje iz gradskog budžeta izdvojeno je 130.000 maraka, a obuhvaćeno je 30 bračnih parova. Pored sedam rođenih beba, još dva bračna para očekuju prinove.

Udruženje „Bebe 1“ broji oko 80 bračnih parova i za sedam godina postojanja rođene su ukupno 42 bebe.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se