18.4 C
Zvornik
28. март 2024.

Falsifikovanim ugovorom oštetili vlasnika vozila za 15.000 KM

PRIJEDOR – Lica čiji su inicijali D.S. /47/, R.L. /57/ i R.Đ. /54/ iz Prijedora osumnjičena su da su falsifikovanim kupoprodajnim ugovorom oštetila vlasnika vozila M.B. /69/ iz Banjaluke za 15.000 KM, saopšteno je danas iz prijedorske Policijske uprave.

Kriminalističkom obradom je utvrđeno da je osumnjičeni D.S, kao odgovorno lice poslovne jedinice osiguravajućeg društva u Prijedoru, neovlašćeno sačinio kupoprodajni ugovor između oštećenog M.B, kao prodavca, i osumnjičenog R.L, kao kupca i potpisao se u ime obje stranke, unoseći određene netačne podatke, te tako omogućio registraciju teretnog vozila koje je bilo predmet ugovora na ime drugog lica.

„Time je počinio krivična djela neovlašćeno bavljenje određenim zanimanjem i falsifikovanje ili uništavanje službene isprave, dok je osumnjičeni R.L, znajući da ga nije potpisao, ugovor upotrijebio za registraciju teretnog vozila na svoje ime, čime je počinio krivično djelo falsifikovanje isprave“, navodi se u saopštenju.

Lice R.D. osumnjičeno je da je, kao ovlašćeno lice agencije za prepis vozila, bjanko obrasce agencije neposredno ustupilo osumnjičenom D.S. koji ih je upotrijebio, čime je R.D. počinilo krivično djelo nesavjestan rad u službi.

FENA

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se