9.3 C
Zvornik
29. март 2024.

Uručena posthumna odlikovanja porodicama 16 poginulih boraca VRS

ZVORNIK – Izaslanik predsjednika Republike Srpske Miladin Dragičević juče je u Zvorniku u ime Predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika uručio posthumno Medalje zasluga za narod porodicama 16 poginulih boraca Vojske Republike Srpske sa područja Zvornika, Bratunca, Vlasenice, Srebrenice i Osmaka.

Dragičević je podsjetio da je 2012. godine, na inicijativu Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila i Boračke organizacije Republike Srpske predsjednik Republike Srpske donio odluku da sve poginule borce posthumno odlikuje Medaljom zasluga za narod. Do danas su podijeljena 1.564 odlikovanja.

– Naša je obaveza i trajna odgovornost da ne zaboravimo one koji su ugradili svoje živote u Republiku Srpsku, koji su ostali na vječnoj straži i čuvaju granice Republike Srpske koja je nastala u teška vremena kada okruženje nije razumjelo želju srpskog naroda da ima ista prava kao i svi drugi i da ostanu na svojim ognjištima. U odbrambeno-otadžbinskom ratu poginulo je preko 25.000 boraca, a ova dodjela će biti nastavljena dok svi ne budu posthumno odlikovani – poručio je Dragičević.

U ime gradonačelnika Zvornika Zorana Stevanovića prisutne je pozdravila šef kabineta gradonačelnika Dragana Milošević.

– Teško je pronaći adekvatan način da iskažemo zahvalnost za ono što su borci proteklog rata dali, ugrađujući svoje živote u temelje Republike Srpske. Ne postoje riječi koje mogu utješiti njihove najmilije i danas smo ovdje da za 16 boraca kažemo veliko hvala. Posthumno odlikovanje je samo još jedan način da odamo počast našim sinovima, očevima, braći, prijateljima – rekla je Miloševićeva koja je naglasila da je podrška porodicama poginulih boraca i boračkoj populaciji trajna aktivnost Gradske uprave sa kojom će biti nastavljeno i ubuduće.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se