13.1 C
Zvornik
19. април 2024.

Međunarodni dan žena na selu – druženje sa ženama u mjesnoj zajednici Pađine

ZVORNIK – Međunarodni dan žena na selu obilježen je u mjesnoj zajednici Pađine, gdje su predstavnice zvorničke Komisije za jednakost i ravnopravnost polova organizovale medicinski pregled, mjerenje krvnog pritiska i šećera za pripadnice nježnijeg pola. Žene svih generacija, njih više od 40, imale su danas priliku da nakon urađenih mjerenja razgovaraju i sa ljekarom.

Žene na selu u Republici Srpskoj predstavljaju važan resurs za razvoj sela i ekonomski razvoj u cjelini. Dragana Milošević, predsednica Komisije za jednakost i ravnopravnost polova ističe da je neophodno ekonomski ojačati ženu, koja je stub porodice.

-Samo zajedničkim radom, kompromisom i uzajamnom podrškom između muškarca i žene možemo imati jaku i stabilnu porodicu, Ona je oslonac kako za jaku ženu, tako i za uspješnog muškarca, ističe predsjednica komisije Dragana Milošević.

Grad Zvornik ulaže u poboljšanje infrastrukture u ruralnim područjima, a to je prema mišljenju stručnjaka između ostalog neophodno za dugoročno poboljšanje položaja žene na selu.

-Naš cilj je da obezbijedimo približne ako ne iste uslove za građane koji žive u gradu ili u ruralnom području. Takođe, cilj nam je da poboljšamo uslove za pokretanje biznisa, i za žene i za muškarce. Sve to će dovesti do boljeg položaja svih građana Zvornika, bez obzira na pol, smatra Zoran Stevanović, gradonačelnik grada Zvornik.

U petak, 20. oktobra 2017. godine Mirjana Lukač, direktorica Gender​ centra – Centra za jednakost i ravnopravnost polova Vlade Republike Srpske posjetiće Zvornik i susrešće se sa gradonačelnikom Stevanovićem.

POVEZANO

ISTAKNUTO

IZBOR UREDNIKA

Pratite nas

25,923FanovaLajkuj
1,112PratilacaZaprati
955PratilacaZaprati
1,123PretplatniciPretplatite se